Stingerea sondei de la Moftin. Intervenție la 1000 grade/Celsius.

come home to quality
it's that simple

we-build-sonda-de-la-moftin-featured

Stingerea sondei de la Moftin.
Intervenție la 1000 grade/Celsius.

Un alt proiect la care am participat, despre care vorbește articolul de mai jos, aparut în presă.

“Pompierii militari și specialiștii canadieni au improvizat un sistem de protecție pentru echipamentele de mare putere și au intervenit pentru scoaterea bucăților de metal din turnul prăbușit peste ”gura” sondei. Astfel încât specialiștii canadieni de la SafetyBoss să poată evalua situația și să propună un plan pentru captarea gazului, după stingerea incendiului.

Un perimetru de siguranță a fost stabilit de către forțele de intervenție. Cum temperatura la nivelul solului în zona de incendiu a ajuns la 1000 grade Celsius, pentru siguranța pompierilor, în momentul reaprinderii flăcărilor, aceștia se retrag.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a efectuat o vizită de lucru la Satu Mare pentru a vedea modul în care decurge intervenția de la Moftin. Raed Arafat a dat asigurări că populația din localitate nu se află în pericol iar potrivit experților, nu se pune problema evacuării locuitorilor.

“Nu se pune problema unei evacuări pentru că nu există un risc direct asupra populației. Probabilitatea unei astfel de situații este extrem de mică. Nu intră în calcul dar noi suntem tot timpul pregătiți. Riscul este mereu asupra personalului, asupra personalului de la pompieri, asupra pompierilor canadieni,” a spus Raed Arafat.”

Galerie FOTO

ADRESĂ

Scorțarilor nr. 15/25
Cluj-Napoca, Cluj

ORAR

09:00 AM – 05.00 PM
Luni – Vineri

CONTACT